Logo de l'OEP
Logo de l'OEP

Manifestations 2015

Europese dag van de talen 2015: Drongo Festival maakt van meertaligheid een feest


Zuletzt aktualisiert: 22 Sep 2015

De Taalsector, 03 september 2015

Drongo Festival in Utrecht op 25 en 26 september 2015Het Drongo Festival, een initiatief van De Taalstudio (Amsterdam), is veruit het belangrijkste talenfestival van Nederland en België. Dit jaar verhuist het festival van Amsterdam naar Utrecht én duurt het twee dagen: vrijdag 25 september en zaterdag 26 september 2015. De extra dag (vrijdag) heeft twee nieuwe onderdelen: een zakelijke informatiemarkt en de Language Research Night.

Het Drongo Festival is opgevat als een ontmoetingsplaats die inspiratie biedt aan iedereen die creatief en oplossingsgericht met meertaligheid aan de slag wil en belangstelling heeft voor relevante taalwetenschappelijke kennis, technologische vooruitgang en alle soorten van nieuwe ontwikkelingen op het vlak van meertaligheid.

Op vrijdag 25 september is er dus naast de gewone informatiemarkt een zakelijke markt. Samen zullen er een zestigtal exposanten staan. Het thema van het business event is 'Make Language Your Capital'.
Ook nieuw en op vrijdag is de Language Research Night, met de nieuwste taalwetenschappelijke inzichten.

Op zaterdag 26 september biedt Drongo de vertrouwde informatiemarkt, workshops, spoedcursussen Chinees of Arabisch, labs en een tolkencabine, talkshows, acts en muziek, een meertalig kinderprogramma met voorleesestafette, wedstrijden, lezingen door o.a. Maxim Lobanov (lokalisatiespecialist bij Google), Gabriel Wyner (auteur van De Taalhacker), enz. Meer lezen...